Αυλαία από τα Σοφόκλεια 2017

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με την επιτυχέστατη συναυλία που δόθηκε στις 22 – 09 – 2017 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» έκλεισε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών «ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2017» των οποίων την αποκλειστική διοργάνωση είχε κι εφέτος η ΔΗ.Κ.Ε.Α. εντάσσοντας μέσα στον πολιτιστικό Σεπτέμβριο συνολικά 18 θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Την συναυλία που συνδιοργάνωσαν η ΔΗ.Κ.Ε.Α. και το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών τίμησαν με την συμμετοχή τους ως μετακληθέντες:

1. το Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου, με εκπρόσωπο καθηγητή τον κ. Δεδούση Γεώργιο.
2. η χορωδία του 8ου Γυμνασίου και του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αχαρνών, με εκπρόσωπο την καθηγήτρια κ. Έλλη Περίσογλου.
3. το μουσικό σχήμα του 7ου Λυκείου Αχαρνών, με εκπρόσωπο την καθηγήτρια κ. Γιάπαπα Ρούλα.
4. ασφαλώς συμμετείχε το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών, με εκπρόσωπο επί σκηνής τον κ. Σωτηράκη Μιχάλη, καθηγητή λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων, ο οποίος είχε την επιμέλεια για την μουσική προετοιμασία και την μουσική παρουσίαση της εκδήλωσης.
Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Κοσμίδου Λουΐζα, Αντιδήμαρχος Διοίκησης.

Η κ. Ζάρρα Ιωάννα έκανε το καλωσόρισμα εκ μέρους της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και προλογίζοντας τόνισε ότι, στόχος της συναυλίας η οποία σκοπίμως συμπίπτει χρονικά με την λήξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2017 είναι, η συμβολική παράδοση της σκυτάλης από τους επώνυμους καλλιτέχνες στους μαθητευόμενους καλλιτέχνες της νέας σχολικής χρονιάς.

Παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Μαρία Χρ. Ναυροζίδου και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό ευχαρίστησε για πολλοστή φορά όλους τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και την άψογη διεξαγωγή των ΣΟΦΟΚΛΕΙΩΝ 2017 και υποσχόμενη ακόμη περισσότερες και οικονομικότερες υπηρεσίες πολιτισμού ανανέωσε το ραντεβού της ΔΗ.Κ.Ε.Α. με το κοινό στο προσεχές Φεστιβάλ «ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2018».

Το finale της συναυλίας επισφραγίστηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα μέσα σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού και επιβράβευσης, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που μας χάρισαν δύο μοναδικές ώρες αυθόρμητης και ανεπιτήδευτης νεανικής ερμηνείας, και ασφαλώς συγχαρητήρια στο Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών για την άξια προσπάθεια που αυτό καταβάλει επί τριάντα πέντε χρόνια παρέχοντας καλλιτεχνική παιδεία και πολιτιστική καλλιέργεια στην τοπική κοινωνία.