Βιογραφικό Δημήτρης Καλομοίρης

Ο Δημήτριος Καλομοίρης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.
Αποφοίτησε από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών με άριστα και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Α.Π.Θ. στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας και στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Σπουδών: «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία & Πολιτισμός». Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου και διπλώματος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με άριστα.
Από το 1989 διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών και ως πρωτοψάλτης και μουσικοδιδάσκαλος έχει καταρτίσει πολυμελή βυζαντινό χορό με έντονη δραστηριότητα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος (εκδηλώσεις στο Μιλάνο για τα 1700 χρόνια από την υπογραφή του διατάγματος των Μεδιολάνων παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, συναυλία στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βενετίας για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Μιλάνο, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).
Για δεκαεπτά (17) συναπτά έτη υπηρέτησε ως Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. Αγίου Βλασίου Αχαρνών, ενώ από το 2000 έως και σήμερα είναι πρωτοψάλτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.
Είναι διευθυντής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης.
Είναι εν ενεργεία Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου Αχαρνών.
Έχει πλούσιο μουσικό συγγραφικό έργο (εκδόσεις «Άθως») καθώς και συλλογές από ηχογραφήσεις και σε κυκλοφορία CD.